PolicyWatch

Erhvervsliv savner private ambitioner i Løkkes plan for det offentlige

Fraværet af initiativer for private virksomheder i regeringens reformplaner for den offentlige sektor skurrer i ørerne på Dansk Industri. Brancheorganisationen Tekniq klager over nye udbydere af erhvervsuddannelser, mens Dansk Erhverv ser positivt på nye muligheder for private plejehjem.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Anders Samuelsen, justitsminister Søren Pape og innovationsminister Sophie Løhde præsenterede regeringens sammenhængsreform efter regeringsseminaret på St. Restrup Herregård ved Nibe, tirsdag 4. september 2018. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Regeringen har tirsdag offentliggjort planerne for den stort anlagte sammenhængsreform, der ifølge de blå partier skal gøre den offentlige sektor mere effektiv.

I første omgang har regeringen fokus på regelforenkling og afbureaukratisering, hvilket skal frigive flere penge til velfærd. Det er et udmærket fokus, mener Dansk Industri (DI). Men interesseorganisationen opfordrer samtidig til, at samspillet med private virksomheder også tænkes ind i reformarbejdet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier