PolicyWatch

Lars Frelle opfordrer til at øge digitaliseringen

Direktøren for DI Digital vil have bragt den offentlige digitalisering "til næste trin." Men det kræver langt flere investeringer i sikkerhed, siger han.

Foto: PR / DI

Politikerne bør skrue op for digitaliseringen i den offentlige sektor. Sådan lyder opfordringen fra direktør for DI Digital Lars Frelle-Petersen i et interview med Berlingske Business.

"Vi vil gerne se den offentlige digitalisering bragt til næste trin, hvor borgerne kan opleve digital sagsbehandling, få indsigt i sagsforløb undervejs og i højere grad få adgang til data. Der ligger en stor opgave i bedre service og digital omstilling til borgernes fordel, så man skaber øget transparens om offentlige opgaver," påpeger han og fortsætter:

"Flere åbne, offentlige data kan bringe os fremad, f.eks. transport- og sundhedsdata, som også private virksomheder kan få adgang til. De har ingen interesse i personfølsomme oplysninger om den enkelte, men i oplysninger, som kan hjælpe med at udvikle nye produkter. Den balance skal Danmark finde nationale løsninger på."

Han understreger overfor Berlingske Business, at der naturligvis skal investeres langt mere i sikkerhed, ligesom danskerne skal på livslang efter- og videreuddannelse.

Lars Frelle-Petersen har en fortid som embedsmand. Inden han kom til lobbyorganisationen DI var han i Finansministeriet og inden da direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier