PolicyWatch

Forsker: Klimaminister overdriver eksporttal fra landbruget med milliarder

Både Bæredygtigt Landbrug og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), påstår, at dansk landbrug eksporterer for 160 mia. kr. Det er en overdrivelse på 68 mia. kr., ifølge fødevareøkonom.

Lars Christian Lilleholt | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

I DR2-programmet Debatten d. 11. oktober overdrev klimaminister, Lars Christian Lilleholt, (V) samt landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug dansk landbrugs eksporttal ved at påstå, at landbruget eksporterer for 160 mia. kr. om året.

Det skriver Mandag Morgen, der oplyser at klimaministerens eksporttal dækker over den samlede fødevareklynge, som rækker ud over blot landbruget.

"Man kan ikke betragte fødevareklyngen som synonym for landbruget. Fiskeri har overhovedet intet med landbrug at gøre, for det er en helt anden sektor. Bruger man fødevareklyngen til at beskrive landbrugets betydning for eksport, medfører det en betydelig overvurdering af landbrugets samfundsøkonomiske betydning," siger Alex Dubgaard, der er lektor emeritus ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet.

I stedet mener Alex Dubgaard, at tallet snarer ligger omkring 92 mia. kr., skriver mediet.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier