PolicyWatch

Jarlov vil sende flere offentlige opgaver i udbud med nyt råd

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) nedsætter et nyt udbudsfagligt råd, der skal styrke konkurrencen om offentlige opgaver.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere offentlige opgaver skal i udbud, så private virksomheder kan løse dem, mener regeringen, og derfor nedsætter erhvervsminister Rasmus Jarlov nu et udbudsfagligt råd, der kommer til at hedde Forum for Udbud.  

"Regeringen er tilhænger af konkurrence og udbud af offentlige opgaver. Derfor nedsætter vi nu Forum for Udbud, der skal bidrage til at styrke konkurrencen på det her område. Det skal give mere kvalitet, innovation og effektivitet i opgaveløsningen, og det ser jeg frem til," udtaler erhvervsminister Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.  

Forummet skal ifølge pressemeddelelsen "drøfte aktuelle, udbudsfaglige problemstillinger samt skabe dialog og videndeling mellem centrale aktører inden for offentlige udbud."

Derudover kan forummet komme med anbefalinger og løsningsforslag, både til erhvervsministeren og til offentlige myndigheder og virksomheder. Forum for Udbud er i første omgang nedsat for tre år og får direktør for Engineering i NCC, Marlene Haugaard, som formand.

"Det er vigtigt, at der skabes effektiv konkurrence om de offentlige opgaver, så vi kan få endnu bedre løsninger for de 355 milliarder kroner, som det offentlige årligt køber ind for. Jeg tror på, at Forum for Udbud kan blive et stærkt omdrejningspunkt for udviklingen af udbudskulturen i Danmark med det formål, at vi fremmer værdiskabende udbud og indkøb til den offentlige sektor. Et af fokusområderne er, at udgifterne for tilbudsgivning holdes på et fornuftigt lavt niveau," udtaler Marlene Haugaard.

Forum for Udbud består derudover af 14 medlemmer, der repræsenterer erhvervs- og lønmodtagerorganisationer og offentlige myndigheder.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier