PolicyWatch

Socialdemokratiet vil gennemtvinge forhandlinger om finansiel kriminalitet

Socialdemokratiet har stillet et beslutningsforeslag, som pålægger regeringen at indkalde til politiske forhandlinger om bekæmpelsen af finansiel kriminalitet. Rød blok og DF vil stemme for.

Socialdemokratiet vil have statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at gøre mere for at bekæmpe finansiel kriminalitet efter den seneste tids manger sager om svindel og hvidvask.

Derfor har partiet stillet et beslutningsforeslag, som pålægger regeringen at indkalde til politiske forhandlinger på området.

Det skriver Finans.

"Vi er lige nu tilskuere til nogle af de største finansielle skandaler i vores lands historie, og statsministeren er fuldstændig passiv," siger Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, som for nylig fremsatte fire konkrete foreslag til at styrke indsatsen mod hvidvask.

Beslutningsforeslaget bliver støttet af de tre andre partier i oppositionen, Enhedslisten, Alternativet og SF. Dansk Folkeparti siger til Finans, at man forventer også at stemme for, selv om erhvervsordfører Hans Kristian Skibby mener, at forhandlingerne alligevel vil være kommet, og at foreslaget derfor "rent gøgleri".

Mette Frederiksen vil øge kontrollen med bankerne

Bankernes formand bakker op om øget kontrol af finanssektoren

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier