PolicyWatch

ATP-formand har fuld tillid til topchef trods kritik

Bestyrelsen i pensionsselskabet ATP bakker op om topchef Christian Hyldahl, som har fået kritik af flere politiske partier for sin rolle i udbyttesagen. Det siger ATP's formand til Børsen.

Foto: ritzaufoto/arkiv/Joachim Ladefoged

Bestyrelsen i ATP har fortsat fuld tillid til topchef, Christian Hyldahl, som har fået hård kritik af flere fremtrædende politikere for sin rolle i sagen om spekulation med europæisk udbytteskat. Det siger pensionselskabets formand, Torben M. Andersen, til Børsen.

Dagbladet har de seneste dage kunne fortælle, at Christian Hyldahl stod i spidsen for en afdeling i Nordea, hvor der er blevet foretaget omstridte aktiehandler for at få refusion af udbytteskat i Schweiz og Frankrig. Det har fået en bred vifte af politiske partier til at kræve topchefens afgang. Det gælder Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Konservative, SF og Enhedslisten.

Men i ATP's bestyrelse er der stadig opbakning til Christian Hyldahl. Det fortæller formand Torben M. Andersen efter, at bestyrelsen har drøftet sagen på et møde onsdag.

"Vi har stor forståelse for, at der er politikere, der stiller spørgsmål. Og at vi har en opgave i at genskabe tilliden, der hvor den har lidt skade. Vi har på et ordinært møde i forretningsudvalget i dag drøftet sagen. Og jeg kan slå fast, at vi har fuld tillid til Christian Hyldahl," skriver Torben M. Andersen i et mailsvar til Børsen.

Enhedslisten vil også have Hyldahl ud af ATP – minister må svare for sig på samråd

Karsten Lauritzen har endnu ikke taget stilling til Hyldahls rolle som ATP-topchef

Politisk pres på ATP-topchef vokser  

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier