PolicyWatch

S: Ny supermillionærskat skal betale for velfærd

Socialdemokratiet foreslår en supermillionærskat for folk med indkomster over 10 mio. kr. Den vil give ekstra skatteindtægter på 400 mio. kr., som skal bruges på mere velfærd.

Foto: Line Ørnes Søndergaard/Polfoto/Arkiv

Socialdemokratiet vil lade nogle af samfundets allerrigeste borgere betale for mere til velfærden, skriver Mandag Morgen. Partiet foreslår en ny supermillionærskat for den del af folks indtægter, der ligger over 10 mio. kr. om året.

Selv om forslaget kun omfatter folk med en lønindkomst i den absolutte superliga, vil omkring 1.000 danskere alligevel blive berørt af den nye skat. Partiet vurderer selv, at forslaget vil give en ekstra skatteindtægt på 400 mio. kr.

"Toppen må ikke stikke helt af fra alle os andre, som vi har set det i USA. Så galt er det heldigvis ikke gået herhjemme. M en også i Danmark er de allerhøjeste lønninger steget rigtig meget de senere år. Vi vil derfor give virksomhederne en god grund til at tænke sig ekstra godt om, før de giver meget store lønforhøjelser til topledelsen," siger Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht til Mandag Morgen.

Den nye supermillionærskat vil ikke ramme den enkelte dansker med høje indkomster direkte. Men den vil betyde, at virksomheder skal betale selskabsskat for den del af lønnen, som ligger over 10 mio. kr. Det er en stramning af den eksisterende praksis, hvor virksomheder ikke betaler selskabsskat af de penge, der går til løn.

Forslaget om at indføre en supermillionskat er det mest opsigtsvækkende af fem konkrete forslag, som Socialdemokratiet lige nu arbejder på for at kunne finansiere sine mange løfter til forbedringer af velfærden. De vil føre til ekstra skatteindtægter på 3 mia. kr.

Forslagene skal finansiere en række forslag til forbedringer af velfærden, som Socialdemokratiet ellers ville have svært ved at finde penge til.

Supermillionærskatten er sammen med et af de andre forslag - et ønske om at droppe regeringens bebudede skattefritagelse for telefoner betalt af arbejdsgiveren - rettet mod de bedst betalte lønmodtagere i samfundet og er dermed en ny slags topskat ad bagdøren.

Regeringen har gennemført skattelettelser svarende til 23,5 mia. kr. frem mod 2025. Socialdemokratiet trækker nu en streg i sandet. Det er slut med nye skattelettelser, understreger Benny Engelbrecht.

"Det er klart, at regeringens øvrige skattelettelser har kostet rigtig mange penge, og vi er nu nået dertil, hvor der ikke er råd til flere, hvis vi også skal have råd til at passe på velfærden," siger Benny Engelbrecht til Mandag Morgen.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af Mandag Morgen)

SF vil gå reformamok i finanssektoren

Løkke åbner for digital skat på Facebook fra 2020

Flere banker parat til at tilbyde ny aktiesparekonto

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier