PolicyWatch

Politikere ønsker at straffe medier hårdere for injurier end sociale medier

Straffen for injurier i massemedier skal være op til dobbelt så hård, som hvis det fandt sted på sociale medier, mener et flertal i Folketinget. Det er til trods for, at de fleste overtrædelser finder sted på sociale medier.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Der er politisk opbakning til, at hammeren skal falde hårdere over for traditionelle medier, hvis de lægger spalteplads til æreskrænkelser, end hvis tilsvarende bliver fremsat på sociale medier. Det skriver Journalisten, efter der i oktober blev fremsat et lovforslag, der skal skærpe straffen for injurier, og som ventes vedtaget inden nytår.

Konkret skal journalister og redaktører kunne straffes dobbelt så hårdt med op til to års fængsel, som hvis en person skrev tilsvarende injurierende kommentarer på eksempelvis Facebook, fremgår det. Samtidig foreslås det at femdoble bødestraffen for chefredaktører, mens bøden til privatpersoner tredobles. Lovforslaget møder bred opbakning fra politikerne - kun Enhedslisten og SF har endnu ikke lagt sig fast på deres holdning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier