PolicyWatch

Regeringen melder sig ind i belgisk sag om telelogning

Den danske regering forsøger at hjælpe Belgien i en sag om logning i EU-Domstolen. Den belgiske sag kan nemlig også få betydning herhjemme, lyder det.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Den belgiske regering mener ikke, at det er muligt at leve op til EU-Domstolens krav om udelukkende at logge teleoplysninger for udvalgte personer, udvalgte områder eller i udvalgte perioder.

Det skriver Version2.

Den belgiske forfatningsdomstol har derfor igangsat en sag hos EU-Domstolen for at få ændret lyden på kravene, og det støtter den danske regering.

I et notat fra Justitsministeriet skriver regeringen, at den kommende afgørelse fra EU-Domstolen kan "få stor betydning for, hvordan logningsregler kan indrettes i overensstemmelse med EU-retten på en måde, hvor logning fortsat vil udgøre et centralt og effektivt efterforskningsredskab."

Ifølge notatet håber regeringen, at den belgiske sag kan få omstødt dele af den såkaldte Tele2-dom, som blev afsagt i 2017. Her slog EU-Domstolen fast, at en generel udifferentieret logning af teledata er i strid med EU-retten, hvilket Danmark dog er fortsat med alligevel.

Regeringen vil forsøge at støtte Belgien med et indlæg i den nye sag, lyder det i notatet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har flere gange meldt ud, at nye logningsregler er på vej. Seneste melding er, at regeringen planlægger at fremlægge et lovforslag til februar.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde på vej over de næste år, men at det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier