PolicyWatch

Tommy Ahlers drømmer om ti nye milliardvirksomheder i Danmark

Forskningsministeren har bedt et hold af internationale eksperter om at granske dansk innovation. Målet er, at der om ti år skal være ti nye danske virksomheder med en milliardomsætning.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) vil have skabt flere virksomheder med milliardomsætning i Danmark ved at forbedre overgangen fra innovation til nye virksomheder. | Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Der skal skabes langt flere store virksomheder i Danmark, og derfor skal internationale eksperter kulegrave, hvordan det står til med dansk innovation.

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) i et interview med Berlingske.

"Om ti år håber jeg, at Danmark har ti nye virksomheder, der udspringer af forskningsmiljøerne, og hvor hver af dem opnår en omsætning på en milliard kroner," siger ministeren, der selv har tjent sine penge på iværksætteri, til avisen.

Det nedsatte ekspertpanel skal komme med anbefalinger til, hvordan det er muligt at forbedre overgangen fra forskning og innovation til nye produkter og dermed nye virksomheder.

Christian Ketels, cheføkonom i Boston Consulting Group og leder af Center for Makroøkonomi på BCG Henderson Institut bliver formand for Tommy Ahlers ekspertpanel.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier