PolicyWatch

To chefer har dobbeltrolle i undersøgelse af udbytteskandale

Ifølge en jurist bør to chefer i Skattestyrelsen være inhabile i undersøgelse af udbytteskattesag, fordi de selv er involveret. Det skriver P1 Orientering.

Foto: Liselotte Sabroe/Liselotte Sabroe

En kontorchef og en direktør har en dobbeltrolle i undersøgelsen af svindel med udbytteskat for 12,7 milliarder kroner.

Den direktør og den kontorchef i Skattestyrelsen, der står for udvælgelsen af dokumenter til Undersøgelseskommissionen om det tidligere Skat, sad selv med på ti centrale direktionsmøder, som kommissionen skal undersøge.

Det skriver DR-programmet P1 Orientering.

På møderne blev Skats øverste ledelse igen og igen advaret om, at det var muligt at svindle med refusion af udbytteskat, og udbetalingerne steg. Alligevel satte ingen en stopper for svindlen.

Ifølge jurist Frederik Waage, der er lektor i jura ved Syddansk Universitet, burde kontorchefen og direktøren aldrig have fået ansvar for at udvælge og sortere i bevismaterialet.

"De er inhabile, fordi der er en risiko for, at de kan ifalde et retligt ansvar. De har deltaget på møder, som efterfølgende skal undersøges af kommissionen. Og dermed vil de være inhabile," siger han til P1 Orientering.

Skattestyrelsen afviser dog over for P1 Orientering, at chefernes dobbeltrolle i sagen er et problem.

P1 Orientering kunne tidligere på ugen også afsløre, at myndigheden stort set ikke søgte i sine dokumenter, da kommissionen bad Skat om at finde alle relevante dokumenter frem.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier