PolicyWatch

Mette Frederiksen: Det var en fejl at sænke selskabsskatten i 2013

Den socialdemokratiske formand mener, at det var en fejl, da den tidligere SRSF-regering sænkede selskabsskatten fra 25 til 22 pct. i 2013.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, mener, det var en fejl at sænke selskabsskatten i 2013. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen var selv beskæftigelsesminister, da SRSF-regeringen i 2013 med daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen sænkede selskabsskatten fra 25 til 22 pct.

Nu fortæller Mette Frederiksen, der i dag er formand for Socialdemokratiet, at hun mener, at det var forkert at sænke selskabsskatten dengang.

Det sker i et interview med radioprogrammet Slotsholmen, der blev sendt torsdag på P1.

"Når man kigger på skattereformen fra dengang (i 2013, red.), så var der gode elementer, og der var også elementer, jeg var uenig i, og som jeg også gerne tager en diskussion af i dag. Jeg mener for eksempel, at det at sænke selskabsskatten var en fejl," siger Mette Frederiksen.

Hun påpeger dog, at man som minister i en regering bakker op om hele regeringens politik - og altså dermed også de elementer, man er imod.

"Det er i mine øjne er en forkert måde at drive væksten på. Jeg mener også, det er forkert, fordi, at det er skruen uden ende. Så kan et europæisk land sætte selskabsskatten ned, og så kan nabolandet tænke, at det også er nødt til at følge med, og så vil et tredje land også gøre det. Hvis den nedadgående spiral får lov til at fortsætte, kan vi på sigt faktisk ikke finansiere de europæiske velfærdssamfund," siger Mette Frederiksen i radioprogrammet.

S-formanden ser hellere, at man laver en fælleseuropæisk "solidaritetspagt," hvor det bliver besluttet, at man ikke længere sætter selskabsskatten ned i EU-landene.

Víl stoppe ræset mod bunden

Da Socialdemokratiet holdt kongres i Aalborg i september vedtog partiet, at man skulle arbejde for en fælles bund under selskabsskatten i EU-landene.

Dengang sagde europaparlamentariker Jeppe Kofod til PolicyWatch, at han tror på, at det kan trumfes igennem i EU.

"Der er et ræs mod bunden, som ikke stopper, med mindre vi politisk beslutter os for at stoppe det. Og det kan vi kun gøre ved at sætte en fælles bund under selskabsskatten," sagde Jeppe Kofod under kongressen.

I slutningen af november i år fremlagde Mette Frederiksen et ulighedsudspil, som skal hæve skatterne for de rigeste danskere med 1,1 mia. kr. I udspillet er der dog ikke lagt op til at hæve selskabsskatten til 25 pct. igen, som var niveauet før skatteaftalen i 2013.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier