PolicyWatch

Pensionsbranchen om regeringens tvungne opsparing: "Det er absurd"

Mens den ene hånd dikterer, at kontanthjælpsmodtagere skal hæve fra pensionen før tid, tvinger aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti folk på overførselsindkomst til at spare op, påpeger Forsikring & Pension.

Jan V. Hansen, vicedirektør i Forsikring & Pension | Foto: PR

Det hænger ikke sammen, at regeringens og Dansk Folkepartis aftale om finansloven for 2019 lægger op til, at det skal være obligatorisk for personer på overførselsindkomster at opspare en lille del af deres indtægt. Sådan lyder meldingen fra pensionsselskabernes interesseorganisation, Forsikring & Pension. Det skriver Fagbladet 3F.

For i forvejen eksisterer en anden lov, der tvinger kontanthjælpsmodtagere, der har været på kontanthjælp i seks måneder og har 50.000 kr. på pensionskontoen, til at hæve og bruge ders pension før tid, hvis de vil være berittiget til ydelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier