PolicyWatch

Flertal bekymret over udenlandsk indtog på dansk ejendomsmarked

Det vækker politisk bekymring på Christiansborg, at udenlandske kapital- og ejendomsfonde køber op i Danmark. Boligministeren afviser, at det er et problem.

Ole Birk Olesen (LA). | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil se på, om udenlandske kapital- og ejendomsfondes opkøb af danske ejendomme kan begrænses.

Det skriver Børsen.

Udenlandske opkøb af boligejendomme er mangedoblet de senere år fra 3,7 mia. kr. i 2013 til 23,2 mia. kr. i 2017, viser tal fra rådgivningsvirksomheden Cushman & Wakefield Red. Og udviklingen kan begrænse adgangen til billige boliger i storbyerne, mener Socialdemokratiet.

"Fra Socialdemokratiets side er vi meget bekymrede over den udvikling, vi ser i øjeblikket, hvor opkøbere går meget aggressivt efter at købe for at renovere og så hæve huslejen markant," siger boligordfører Kaare Dybvad (S) til Børsen.

Torsdag var transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) kaldt i samråd, fordi kapitalfonden Blackstone alene har investeret 6,1 mia. kr. i danske boligejendomme de senere år. Ole Birk Olesen meddelte dog på samrådet, at han var glad for den udenlandske interesse i danske ejendomme.

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier