PolicyWatch

DF-ordfører angriber på ny Eva Kjer Hansen

Ib Poulsen, fiskeriordfører i Dansk Folkeparti, kritiserer igen i skarpe vendinger fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V). Denne gang for at have tilgodeset storfiskere ved at forhale processen omkring indføringen af nye regler mod de såkaldte kvotekonger.

Foto: JONAS OLUFSON/Ritzau

Som en råkold og våd januarmorgen i modvind, fortsætter forholdet mellem DF’s firskeriordfører Ib Poulsen og fiskeriminister Eva Kjer Hansen med at være anstrengt.

I dagens udgave af Berlingske retter fiskeriordføreren en ny skarp kritik af ministeren, og denne gang går kritikken på, at Eva Kjer Hansen har nølet med indførelsen af de regler, som i sommer blev vedtaget for at begrænse de såkaldte kvotekongers muligheder for at tjene stort på at have størstedelen af de danske kvoter. Ib Poulsen kalder det "skammeligt," at der er gået et halvt år fra bekendtgørelsen blev vedtaget, til den trådte i kraft i midten af december.

"Det her beviser bare, at hendes dagsorden hele vejen igennem har været at begunstige kvotekongerne økonomisk på bekostning af de små fiskere og livet i havnene i Limfjorden. Det er en meget alvorlig sag, fordi hun trodser et flertal i Folketinget. Det er fuldstændigt skandaløst," siger Ib Poulsen til Berlingske.

Eva Kjer Hansen har ikke ønsket at udtale sig til avisen, men Liberal Alliances fiskeriordfører, Carsten Bach, bakker ministeren op i forhold til, at det er normal praksis, at en ny praksis godt kan være et halvt år undervejs. Videre fortæller han, at man efter et møde i november, hvor Ib Poulsen også deltog, fremskyndede ikrafttrædelsen til midten af december for at imødekomme DF-ordførerens ønske.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier