Regeringen vil lade store erhvervsbygninger ligge længere fra togstationen

Som en del af regeringens hovedstadsudspil lægger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) op til, at erhvervsbygninger fremover kan placeres længere fra en togstation, end det er tilfældet i dag.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) løfter sløret for endnu et element i regeringens hovedstadsstrategi. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) løfter sløret for endnu et element i regeringens hovedstadsstrategi. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Hvis man bor i hovedstadsområdet og tager toget til arbejde, så kan gåturen fra togstationen til arbejdspladsen fremover være op til 400 meter længere, end det er tilfældet i dag.

VLAK-regeringen ønsker nemlig som en del af den hovedstadsstrategi, der offentliggøres torsdag, at ændre det såkaldte stationsnærhedsprincip.

Princippet betyder, at nye erhvervsbyggerier på over 1500 kvadratmeter højest må ligge 600 meter fra en togstation i hovedstadsområdet.

Står det til regeringen, skal grænsen udvides til 1000 meter for udvalgte stationer, skriver sn.dk.

"Vi har behov for flere erhvervsgrunde, og nogle steder er man ved at løbe tør for dem. Det tyder på, at det er attraktive områder, og dem kan vi nu udvide," sagde erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ifølge mediet til en nytårskur for erhvervslivet i Høje-Taastrup Kommune mandag aften.

Tiltaget er et af en række initiativer, som regeringen efter planen vil præsentere på torsdag. Hovedstadsstrategien indeholder blandt andet også ønsket om at lave kunstige øer og lave forundersøgelser til en ny motorvej.

Regeringens hovedstadsudspil bliver præsenteret på et pressemøde ved virksomheden Disa Industries A/S i Taastrup på torsdag klokken 9.

Det er erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), transport- bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA) samt miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann-Jensen (V), der præsenterer udspillet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også