PolicyWatch

V-bagland bakker op om lavere pensionsalder

Et flertal af Venstres byrådsmedlemmer mener i modsætning til V-toppen på Christiansborg, at visse grupper på arbejdsmarkedet skal have mulighed for tidligere pension.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Socialdemokratiets udspil om, at pensionsalderen skal tage hensyn til, hvor mange år, man har været på arbejdsmarkedet, møder overvejende opbakning hos Venstres byrådsmedlemmer.

Det skriver Avisen.dk.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget fra den 18.-28. januar 2019 blandt 852 byrådsmedlemmer i Danmark, siger 55 pct. af Venstres byrådsmedlemmer ja til ideen om en tidligere pensionsalder for folk, der har været længe på arbejdsmarkedet.  

"En knægt, der er startet som 16-årig med at slæbe tagplader i al slags vejr, når sgu at betale skat mange gange, før ham der først træder ind på arbejdsmarkedet som 30-årig, siger landmand Elmer Jacobsen," der sidder i Næstved Byråd for Venstre.

Venstre-toppen på Christiansborg har ellers afvist ideen fra Socialdemokratiet blandt andet med henvisning til finansieringen i udspillet, som finansminister Kristian Jensen (V) har sået tvivl om.

Men efter Venstres gruppemøde tirsdag meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig klar til at lægge øre til, hvad partierne bag velfærdsaftalen fra 2006 vil have lavet om i forhold til pensionsalderen. Også Dansk Folkeparti er klar til at genforhandle aftalen, lød det tirsdag.

Mere fra PolicyWatch

Tidligere Carlsberg-topchef er død

Poul Svanholm, der blandt andet var direktionsformand i Carlsberg i 25 år og formand i Danske Bank samt kortvarigt viceborgmester i Odense, er død 88 år gammel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier