PolicyWatch

Professorer kalder S-forslag til pension bøvlet

Der er politisk opbakning til differentieret pensionsalder, men professorer peger på, at det kan blive svært at realisere.

Hvis forhandlingerne om en ny pensionsmodel tager udgangspunkt i Socialdemokratiets forslag om differenteret pensionsalder baseret på objektive kriterier, kan det blive en svær nød at knække, fortæller flere forskere til Politiken.

"Vi fandt i Velfærdskommissionen frem til, at en simpel regel ikke kan løse problemet, for tommelfingerregler giver meget let urimeligheder," lyder det fra Torben M. Andersen, tidligere formand for Velfærdskommissionen og Pensionskommissionen, til avisen.

Han får opakning fra bl.a. Torben M. Andersen, økonomiprofessor ved Aarhus Universitet, der peger på, at hvis der eksempelvis laves en regel om, at alle, der har været på arbejdsmarkedet i 40 år, kan trække sig tilbage, så vil der straks ses eksempler på personer, der er nedslidt efter 38 år, ligesom andre vil være i stand til at arbejde længere end den fastsatte tidsramme, fortæller han til Politiken.

Velfærdsforsker Bent Greve peger desuden på, at de nødvendige data ikke klar før om ca. 10 år, skriver avisen.

Tirsdag meldte Dansk Folkeparti ud, at partiet nu støtter Socialdemokratiets plan om at sænke pensionsalderen for nedslidte.

Venstre-toppen på Christiansborg har tidligere afvist ideen fra Socialdemokratiet blandt andet med henvisning til finansieringen i udspillet, som finansminister Kristian Jensen (V) har sået tvivl om, men efter Venstres gruppemøde tirsdag meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sig klar til at lægge øre til, hvad partierne bag velfærdsaftalen fra 2006 vil have lavet om i forhold til pensionsalderen.

Efter pres fra S og DF: Regeringen vil lytte til forslag om nedslidte danskere

DF støtter S-plan: Vil sænke pensionsalder for nedslidte 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier