PolicyWatch

S-forslag mod høje topchef-lønninger kan ramme 80.000 lønmodtagere

Socialdemokratiets model for at lægge en dæmper på høje lønninger i toppen af dansk erhvervsliv risikerer at ramme almindelige lønmodtagere.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For at dæmpe lønnen for topchefer vil Socialdemokratiet indføre en grænse, så maksimalt 20 pct. af lønnen må være variabel. Men forslaget risikerer også at ramme i den anden ende af lønskalaen.

Det skriver Børsen.

I 2017 havde 80.450 personer ud af landets godt 2,5 mio. lønmodtagere en løn, hvor den variable del udgjorde mere end 20 pct., viser tal fra Finansministeriet. Det drejer sig blandt andet om telefonsælgere, og derfor er salgschef i Telegroup, Aske Johansen, kritisk over for idéen, som, han vurderer, vil gå ud over lønnen for cirka halvdelen firmaets fuldtidsansatte.

"Det fjerner noget risiko for et nystartet selskab, at man kan give en del af lønnen som provision frem for fast løn. Det gør det også lettere for os at hive folk ind, der måske ikke har den store salgserfaring, og klæde dem på til at blive gode sælgere," siger Aske Johansen til Børsen.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, siger til Børsen, at formålet med forslaget er at ramme lønnen i toppen og ikke telefonsælgere, Partiet vil "i den konkrete udmøntning sørge for, at det også lever op til det formål," siger han.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier