PolicyWatch

Socialdemokratiet: Vi har ikke sat årstal på pension endnu

En masse teknik skal på plads, før S kan pege på, hvor mange år man skal have arbejdet før pensionen.

Mette Frederiksen (S), Søren Pape Poulsen (C) og Pia Olsen Dyhr (SF) under debat om sundhed, ældrepleje og værdig tilbagetrækning hos Ældre Sagen i København onsdag den 6. februar 2019. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet vil gøre det til en rettighed at kunne trække sig tilbage, hvis man har været mange år på arbejdsmarkedet og har haft et nedslidende arbejde. 

Det slog S-formand Mette Frederiksen endnu en gang fast under en debat i København om værdig tilbagetrækning, som blev arrangeret af Ældre Sagen. 

Mette Frederiksen kunne dog ikke svare på, hvor mange år en borger skal have været på arbejdsmarkedet, før retten til en tidligere folkepension skal gælde.

"Vi har ikke sat årstal på endnu, fordi der er en masse teknik, der skal på plads," siger hun.

Socialdemokratiet er som sådan ikke modstander af seniorførtidspension, der ligger på et højere økonomisk niveau end folkepensionen. 

Mette Frederiksen mener imidlertid, at ordningen med seniorførtidspension vil gavne for få. 

"Jeg vil gerne være med til at forbedre seniorførtidspensionen. Jeg vil bare holde fast i, at man også skal have ret til at få tidligere folkepension. Værdigt og uden at man skal igennem nogen form for sagsbehandling," siger hun. 

Hun mener, at det bliver politikernes opgave at forhindre, at folk, der ikke er nedslidte, vil kunne gå tidligere på folkepension i fremtiden.

Debatten hos Ældre Sagen kommer i en tid, hvor pensionsalder og tilbagetrækning står højt på den politiske dagsorden. 

For blot et par uger siden præsenterede Socialdemokratiet et pensionsudspil, der skal gøre det muligt for nedslidte at gå på pension tidligere.

Den del erklærede Dansk Folkeparti sig enig i, og kort efter meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ud, at han vil indkalde til forhandlinger om pension. 

Forhandlingerne begynder torsdag i Beskæftigelsesministeriet. 

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier