PolicyWatch

Klaus Riskær bekræfter at vælgererklæringerne er i hus

Den bedrageridømte erhvervsmand Klaus Riskær Pedersen bekræfter, at han har anmeldt sit parti til opstilling til det kommende folketingsvalg. Nu mangler der blot en godkendelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Klaus Riskær Pedersen har samlet nok vælgererklæringer ind til partiet Parti Klaus Riskær Pedersen. | Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard

På under fire måneder er det lykkes for Klaus Riskær Pedersen at samle de nødvendige 20.109 vælgererklæringer ind, så hans politiske parti, Parti Klaus Riskær Pedersen, kan stille op til det kommende folketingsvalg.

Det bekræfter Klaus Riskær Pedersen selv på Twitter:

"Jeg har d.d. anmeldt Parti Klaus Riskær Pedersen til opstilling ved det kommende Folketingsvalg. Anmeldelsen afventer nu Indenrigsministeriets godkendelse," skriver han.

 

Økonomi- og Indenrigsministeriet har også bekræftet over for TV2, at Klaus Riskær Pedersen har samlet de nødvendige vælgererklæringer ind.

Ministeriet skal nu godkende vælgererklæringerne, og dermed mangler de sidste formalia, før Klaus Riskær Pedersen officielt kan melde sig klar til det folketingsvalg, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) senest skal have afholdt 17. juni i år.

Klaus Riskær Pedersen er ikke helt ubekendt med politik, da han har siddet i Europaparlamentet fra 1989 til 1994. Først for Venstre, men fra 1993 som løsgænger.

Klaus Riskær Pedersen blev i 2008 idømt seks års fængsel ved Østre Landsret for bedrageri og mandatsvig. Han har også en række succesfulde erhvervshistorier med i bagagen. Det gælder bl.a. stiftelsen af CyberCity i 1995. IT-selskabet solgte han i 2000, hvilket gjorde Klaus Riskær Pedersen hovedrig.

Erhvervsmanden har dog også en række personlige konkurser bag sig.

Ritzau har mandag forsøgt at få en kommentar fra Klaus Riskær Pedersen, men han ønsker ikke at udtale sig, før han afholder pressemøde tirsdag formiddag om sin opstilling.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier