PolicyWatch

Socialdemokratiets pensionsforslag kan give fattigere pensionister

Danskere, der vælger at tage imod tilbuddet om en tidligere pension, som Socialdemokratiet lægger op til, får færre penge i deres pensionstilværelse, viser beregninger.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets forslag om ret til tidligere pension for visse grupper på arbejdsmarkedet kan vise sig at være et tveægget sværd. Forslaget, der er tiltænkt nedslidte seniorer på arbejdsmarkedet, kan nemlig vise sig at blive en dyr fornøjelse, viser nye beregninger.

Det skriver Berlingske.

Vælger man at trække sig tre år tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet er det nemlig lig med tre års manglende pensionsindbetaling og tre års manglende afkast, mens opsparingen er på sit højeste.  

Ifølge beregninger fra landets tredjestørste pensionsselskab Velliv vil tre års tidligere pension koste en nedgang på 26 procent i en livsvarig pensionsudbetaling for en person, der tjener 300.000 kr., mens en årsløn på 500.000 kr. vil koste en nedgang i udbetalingerne på godt 20 pct.

"Det er mit indtryk, at folk er meget opmærksomme på deres økonomiske vilkår, når de pensioneres, og hvilken betydning det får for blandt andet belåning og afbetaling på boligen. Hvis man gør, som vi har foreslået, så vil det være for dem, der virkelig er nedslidte og virkelig har brug for det. Konsekvenserne på arbejdsmarkedspensionen er ret store, så det vil ikke været noget, alle vil gøre brug af," siger Mattias Tesfaye, der er medlem af beskæftigelsesudvalget for Socialdemokratiet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier