PolicyWatch

Pensionsplan fra S vil give tidlig folkepension til raske

Socialdemokratiet er åben over for at sende 20 pct. af en årgang på tidlig pension - det er langt flere, end der melder om markant nedsat arbejdsevne.

Kun et fåtal af danskerne vurderer, at deres arbejdsevne er markant nedsat. Ikke desto mindre vil formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, give tidlig folkepension til op mod hver femte ældre dansker, fordi de er nedslidte. Det skriver Jyllands-Posten.

Det vil medføre, at raske personer vil kunne trække sig tidligere tilbage, hvis partiets pensionsplan bliver gennemført, lyder det fra bl.a. Jørgen Søndergaard, tidl. forskningsdirektør, der har siddet i to kommissioner om pension.

"Man kommer til at give tidlig pension til en hel del mennesker, som har et udmærket helbred," siger han til Jyllands-Posten. 

Partiet vil med sin pensionsplan bruge 3 mia. kr. på området for at give op mod 20 pct. af en årgang mulighed for at gå to år tidligere på pension. Ifølge nye tal fra forskningsprojektet Seniorarbejdsliv, er det dog kun 5 pct. af de 62-64-årige lønmodtagere, som selv vurderer, at deres arbejdsevne er halveret eller værre, skriver avisen.

Læger: Pensionsforslag fra S bliver let uretfærdigt i praksis 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier