PolicyWatch

Eksperter undsiger argument i pensionsplan fra S

Raske seniorer vil forlade arbejdsmarkedet, hvis de får muligheden før tid, vurderer eksperter på baggrund af nye tal. Hvis pensionen er lavere end lønnen i job, er Socialdemokratiet ikke nervøse for det udfald, siger Mattias Tesfaye (S).

Foto: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix

Skifter man som enlig LO-arbejder jobbet ud med tilværelsen på folkepension, vil forskellen være ca. 3.600 kr om måneden efter skat. Det viser beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening, der samtidig fastsætter faldet i den månedlige ydelse til ca. 18 pct., skriver Jyllands-Posten.

Det får flere eksperter til at melde ud, at de ikke køber Socialdemokratiets argument om, at friske seniorer nok skal blive i jobbet, så længe en tidlig folkepension giver en lavere ydelse. Jens Hauch, cheføkonom i tænketanken Kraka, kalder det "verdens dårligste argument," og henviser til erfaringer fra efterlønnen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier