PolicyWatch

Fødevaredanmark: Kig på ny lukkelov igen

Lukkeloven er medskyldig i, at mange butikker står tomme - særligt specialbutikkerne, mener Torsten Buhl, adm. direktør i Fødevaredanmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Mark Schiefelbein

Lukkeloven skal tages op til genovervejelse, for den er medskyldig i, at et stigende antal butikker i Danmark står tomme. Alt, hvad der ligger i kølediskene, er enten importeret eller fabriksfremstillet eller begge dele, så dér har en håndværker ikke noget at bestille. Dertil betyder det, at de små specialbutikker ikke kan overleve.

Det mener Torsten Buhl, adm. direktør i Fødevaredanmark, fremgår det af et debatindlæg i Børsen. 

"Det skortede ellers ikke på advarsler op til afskaffelsen af lukkeloven i 2012. Ikke meget talte for, at det ville gå anderledes i Danmark, end det var gået i Sverige, som ikke har haft en lukkelov siden 1970. I Sverige er specialbutikkerne stort set forsvundet. Den svenske dagligvarehandel samler sig i store centre i byernes udkanter med supermarkeder som så dominerende butikstyper, at man f.eks. ikke længere kan uddanne sig til slagter i Sverige," skriver Torsten Buhl i avisen.

Derfor opfordrer direktøren til, at politikerne på Christiansborg tænke over, hvordan der kan dæmmes op for den negative udvikling. Torsten Buhl foreslår, man ser mod Italien og Polen, der delvist har genindført lukkelovene.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet i ny analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier