PolicyWatch

Statsministeren afviser lavere topskat

Statsminister Lars Løkke (V) har ikke stor ros til Liberal Alliances økonomiske plan, som blandt andet vil sænke topskatten.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Venstre har endnu ikke fremlagt en selvstændig, detaljerig plan for, hvordan partiet vil disponere i næste valgperiode, skulle Venstre sidde med regeringsmagten igen efter det kommende valgt. Det har Liberal Alliance, til gengæld med sin 2030-plan, der blandt andet lægger op til at afskaffe topskatten og efterlønnen.

Og den plan er Lars Løkke ikke videre begejstret for, skriver Berlingske. Statsministeren anser ikke sig selv som en del af det lille publikum, der må være til planen. Særligt en sænkelse af topskatten er han skeptisk overfor.

"Jeg synes, det skal kunne betale sig at arbejde. Men det synes jeg særligt, når det gælder mennesker, hvor alternativet er at være på overførsel. Det gælder altså ikke bryggeridirektøren fra Carlsberg, som jeg ikke mistænker for at gå til sit arbejde med mindre flid, medmindre han oven i sin løn på 50 mio. kr. også får en topskattelettelse," siger Lars Løkke til Berlingske.

Regeringspartier godkender retningen i liberal milliardplan

Samuelsen: Vi laver ingen massakre på den offentlige sektor

LA vil bruge 150 milliarder i økonomisk plan 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier