Regeringen har flyttet 5500 statslige arbejdspladser

Ifølge en ny opgørelse fra Finansministeriet er mere end 5.500 statslige arbejdspladser nu etableret uden for eller flyttet fra Københavnsområdet til andre dele af landet.
Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Med få uger til folketingsvalget har Finansministeriet gjort status over regeringens to flytteplaner ’Bedre Balance I og II’.

Det skriver Finansministeriet i en meddelelse.

Regeringen har fremlagt to flytteplaner, hvor der flyttes og etableres ca. 8.000 statslige arbejdspladser og 10 nye uddannelsesstationer uden for København.  I marts 2019 var der ifølge ministeriernes indrapporteringer flyttet 5.540 ud af de planlagte 7.927 statslige arbejdspladser.

"Det vil være med til at skabe et Danmark i bedre balance. 52 byer rundt om i Danmark har på nuværende tidspunkt fået statslige arbejdspladser eller nye uddannelsesstationer. Og når vi er færdige, vil det være 60 byer," udtaler innovationsminister Sophie Løhde (V).

Finansministeriet forventer, at økonomien fortsat vil holde sig inden for rammerne af de oprindelige skøn. Af den nye statusopgørelse fremgår det, at ministerierne forventer, at de midlertidige udgifter til flytningerne vil beløbe sig til ca. 1.353 mio. kr. Det er ca. 100 mio. kr. lavere, end ministerierne oprindeligt forventede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu