PolicyWatch

DF parat til at snakke med S om tidlig folkepension

Kristian Thulesen Dahl har just underskrevet en pensionsaftale med Løkke-regeringen, men melder sig nu parat til at diskutere pensionssystemet før aftalt tid med Socialdemokratiet, skriver Jyllands-Posten.

Kristian Thulesen Dahl.

For to dage siden kunne VLAK-regeringen, De Radikale og Dansk Folkeparti (DF) meddele, at partierne var blevet enige om en ny pensionsaftale.

En del af aftalen indebar, at der skulle nedsættes en kommission, som skal undersøge konsekvenserne af den stigende pensionsalder efter 2040, hvor pensionsalderen ventes at være 70 år. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i den forbindelse åbnet for at stoppe den stigende pensionsalder i 2040.

Nu åbner DF's leder Kristian Thulesen Dahl op for at gå sammen med Socialdemokratiet efter valget om en ny ret til tidlig folkepension. Dermed åbner DF'eren for, at han er parat til at forhandle en tidlig folkepension, der kan træde i kraft før 2024, skriver Jyllands-Posten.

"Afskriver jeg mig muligheden for at diskutere pensionssystemet fra nu og til 2040? Nej. Det vil jeg fortsat gerne diskutere," siger Kristian Thulesen Dahl til avisen, og efterlyser i samme åndedrag en konkret model fra Socialdemokratiet, så de har et udkast at basere snakken på.

Overblik: Lars Løkke og Mette Frederiksens pensionsbud

Professor: Løkkes pensionstanker kan blive meget dyre

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier