PolicyWatch

11 ud af 12 partier vil undgå at lave overtræk på statskontoen i 2025

Næsten alle partier vil holde fast i målet om balance på de offentlige budgetter i 2025.

Stort set alle partier på Christiansborg vil holde fast i målet om balance i den offentlige økonomi i 2025. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Selvom det kan virke fristende, vil langt størstedelen af partierne på Christiansborg undgå at hive flere penge ud af statskassen, end der kommer ind, når kalenderen skriver år 2025.

Det skriver Børsen.

Avisen har spurgt 12 af de 13 opstillingsberettigede partier, om de vil holde fast i, at der skal være strukturel balance i den offentlige økonomi i 2025.

Alle partier på nær Alternativet bakker op om målsætningen. Børsen har ikke spurgt, hvad Stram Kurs mener.

"Vi lægger os på en linje, hvor vi passer på pengene og fastholder målet om balance i 2025. Det har vi ikke planer om at ændre på. Dansk økonomi har det lige nu godt og sundt, men vi skal også kunne have styr på økonomien, hvis der f.eks. skulle komme en udefrakommende krise," siger finansordfører Benny Engelbrecht (S) til avisen.

I dag er målsætningen, at det årlige underskud på statens budgetter langsomt skal blive mindre og mindre, indtil det i 2025 er balance mellem indtægter og udgifter. Ifølge budgetloven er det muligt at have et offentligt underskud på op til 0,5 pct. af bnp. Hvis politikerne vil gå helt til den grænse i 2025, vil de have 11,5 mia. kr. mere til velfærd, skattelettelser eller andre tiltag.

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier