PolicyWatch

Mette Frederiksen stempler ind i valgkampen efter sygdom

Den socialdemokratiske formand har fredag indledt sin valgkamp på Aalborg Katedralskole efter sit maveonde. Nedslidning, klima og uddannelse er på S-formandens dagsorden.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen starter her sin valgkamp ved et møde med eleverne på Aalborg Katedralskole, fredag den 10. maj 2019. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Valgkampen har officielt været i gang siden tirsdag, men først fredag har Mette Frederiksen (S) meldt sig på banen.

Formanden for Socialdemokratiet har været syg i flere dage med et maveonde.

"Det har været syret at ligge i sengen, mens valgkampen har været i gang. Men nu er jeg her, og nu glæder jeg mig," siger Mette Frederiksen i forbindelse med et arrangement på Aalborg Katedralskole.

Tidligere på ugen kom det frem, at Mette Frederiksen har været syg siden lørdag. Hun har været indlagt på Herlev Hospital.

Hun var sengeliggende, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag udskrev folketingsvalg til afholdelse 5. juni.

I Mette Frederiksens fravær har partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, varetaget formandens opgaver. Han har blandt andet repræsenteret Socialdemokratiet i to partilederdebatter på tv. 

I sin tale for de fremmødte elever siger Mette Frederiksen, at Socialdemokratiet går til valg på fem mærkesager. 

Især skal der gøres mere på velfærdsområdet.

"Jeg er helt sikker på, at velfærdsområdet kan blive meget bedre, siger hun. Besparelserne på uddannelsesområdet skal fjernes," tilføjer hun med henvisning til det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Det betyder, at uddannelserne skal finde to procent besparelser årligt på driftsbudgettet.

Der skal desuden gøres mere på klimaområdet, der skal være mindre centralisering, den stramme udlændingepolitik skal videreføres, og der skal været en ret til tidlig folkepension for de mest nedslidte.

"Måske har I en i jeres familie, som har været mange år på arbejdsmarkedet. En onkel eller tante eller jeres forældre, som måske ikke har været så heldige at få en studentereksamen."

"Som startede på arbejdsmarkedet lige efter skolen, har arbejdet mange år og er blevet nedslidte. Jeg synes, at de fortjener en værdig pension. En værdig afgang fra arbejdsmarkedet," siger Mette Frederiksen til eleverne om folkepensionen.

Eleverne havde især mange spørgsmål om klimapolitik.

"For mig er det afgørende, at vi handler, og der har børn og unge været med til at lægge et ekstra pres. For vi vidste det godt. For mig er det afgørende, at vi går fra ord til handling," siger Mette Frederiksen og tilføjer, at Danmark skal have en ny klimalov med bindende mål.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier