PolicyWatch

Røde partier vil stramme miljøkravene til bytrafikken

Kravene i miljøzonerne i byerne skal skærpes, mener de røde partier. Erhvervslivet advarer imod at stramme kravene for hurtigt.

Ida Auken, miljøordfører (R). | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Partierne til venstre for regeringen vil skærpe kravene til de biler, der kører rundt i miljøzonerne i byerne.

Det skriver Berlingske.

Kravene i miljøzonerne, der er i København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense, blev ellers skærpes i starten af maj, men ifølge et notat, som Berlingske har set, blev kravene til på baggrund af forældet data. Derfor vil de røde partier have strammet loven yderligere.

"Vi skal bare have modet til at sætte en stopper for de forurenende biler, busser og lastbiler. Luftforurening er et af de mest undervurderede problemer. Det er helt uacceptabelt, at luften i vores byer slår 6000 mennesker ihjel årligt," siger den radikale miljøordfører, Ida Auken, til Berlingske.

De Radikale vil have indført skrappere krav fra 2020 og 2022, mens Socialdemokratiet endnu ikke har lagt sig fast på en tidshorisont. Dansk Industri advarer imod en hurtig indfasning af nye krav og mener, at der skal være en fornuftig overgangsordning, så virksomhederne kan nå at skifte køretøjerne ud.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier