DF skifter mening og skaber flertal for indgreb mod tårnhøje direktørlønninger

Et nyt aktieprogram, som kan sende milliarder til Nets-cheferne, har fået Dansk Folkeparti til at skifte mening om at lave indgreb overfor høje direktørlønninger. Dermed tegner der sig et politisk flertal på området.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der tegner sig nu et politisk flertal på Christiansborg for at se på indgreb overfor de danske topchefers stadigt voksende lønninger. For efter et nyt aktieprogram hos Nets, der kan give selskabets chefer milliarder i gevinst, er blevet offentligt kendt, har DF nu meldt sig villig til at kigge på indgrebsmulighederne.

Det skriver Finans.

”Selvfølgelig skal Nets have mulighed for at tiltrække gode folk, men dette er helt gak. Vi er nødt til at slå hårdt ned på det både verbalt og med politisk handling, hvis vi kan finde de rigtige værktøjer,” siger DF’s gruppeformand Peter Skaarup til Finans.

Peter Skaarup vil dog ikke tage stilling til, om partiet vil bakke op om Socialdemokratiets forslag på området. Hos Socialdemokratiet vil man lægge låg over topchefernes lønninger ved dels at fjerne muligheden for at fradrage lønninger på mere end 10 mio. kr., og fastsætte et loft på højst 20 pct. for, hvor stor en del af lønning, der må være variabel i form af aktier, optioner eller bonus.

Socialdemokratiet vil lægge låg over topchefernes lønninger ved dels at fjerne virksomhedernes mulighed for at fradrage lønninger over 10 mio. kr., dels at fastsætte et loft på højst 20 pct. for, hvor stor en del af lønnen der må være variabel i form af f.eks. aktier, optioner eller bonus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også