PolicyWatch

DF vil fratage Nets offentlige opgaver over incitamentsprogram

Hvis Nets ikke dropper deres incitamentsprogram, som kan give milliarder til 60 af cheferne, vil Dansk Folkeparti fratage dem offentlige opgaver.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Et incitamentsprogram til 60 af cheferne i Nets’ top har trukket masser af overskrifter i løbet af ugen, og det lader ikke til at stoppe lige foreløbig. I hvert fald lyder det nu fra DF, at partiet vil have fjernet offentlige opgaver fra Nets, hvis de gør alvor af programmet, som kan give milliarder til cheferne.

Det skriver Børsen.

"Nets bruger deres ejersituation ret offensivt i forhold til, at de har et monopol. Det bryder jeg mig ikke om, selv om jeg er glad for, at vi har et dankortsystem der er ret velfungerende," siger Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører i Dansk Folkeparti.

De offentlige opgaver kan eksempelvis inkludere nemid, som Nets for nyligt vandt et udbud på.

Mens incitamentsprogrammer ikke er usædvanlige i erhvervslivet, så har størrelsen af det skabt forargelse blandt en langt række aktører i Danmark – de kan løbe op i 7 mia. kr. Samtidig er det også anden gang, at Nets har vakt opsigt med store bonusprogrammer til sin ledelse.

Bonusprogrammet fik tidligere på ugen DF til at skifte mening med hensyn til at lave lovindgreb over for ekstravagante direktørlønninger. Med DF på holdet har venstrefløjen og DF fået flertal til at kigge på området.

Nets' aktieprogram får bægeret til at flyde over hos DF

Debattør langer kraftigt ud efter Nets-ledelse

DVCA-formand opfordrer Nets til at genopveje aktieprogram 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier