PolicyWatch

S vil stoppe udskydelse af boligskat i det uendelige

Socialdemokratiet fremlægger et forslag om, at skat ved gevinst på ejendomsstigninger skal betales løbende.

Foto: Ritzau Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

Socialdemokratiet vil have ændret de gældende regler for virksomheders betaling af skat på gevinster ved ejendomssalg.

Det forslag præsenterer partiet mandag formiddag i forbindelse med et pressemøde på Christiansborg. Her fremlægger Socialdemokratiet ti mål, som en kommende regering skal arbejde for.

Socialdemokratiet ønsker, at det fremover ikke skal være muligt for eksempelvis kapitalfonde at udskyde skat ved gevinsten af stigninger på ejendomme "i det uendelige", som det hedder i forslaget. 

"Det ønsker vi at sætte en stopper for. Dels skal der betales skat, men vi tror også, at dette (de nuværende regler, red.) er med til at skubbe priserne opad," siger S-formand Mette Frederiksen på pressemødet. 

"Derfor skal gevinster af boligspekulation beskattes løbende, og der skal ikke længere være mulighed for, at man udskyder det i det uendelige," siger hun.

Socialdemokratiet vil med forslaget eliminere muligheden for, at den nuværende ejendomsavanceskat helt kan undgås ved at foretage ejendomssalg via datterselskaber. 

Partiet vil udfærdige den tekniske løsning i samarbejde med eksperter på området, lyder det i forslaget. 

Det skal ifølge Socialdemokratiet ikke omfatte almindelige boligejere, almennyttige boligselskaber og andelsboligforeninger.

Forslaget er derimod rettet mod for eksempel udenlandske kapitalfonde, der opkøber boliger og tjener penge på værdistigninger, uden at kapitalfondene bliver beskattet. 

Folketingsvalget bliver afholdt på onsdag. Rød blok med Socialdemokratiet som det største parti har en komfortabel føring i meningsmålingerne, så Mette Frederiksen står til at blive statsminister. 

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier