PolicyWatch

Mette Frederiksen holdt sig fra økonomi og erhvervspolitik i grundlovstale

Der blev ikke skænket mange ord til erhvervspolitik i statsministerkandidat Mette Frederiksens (S) tale.

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, holdte tale ved Demokratifestival på Gymnastikhøjskolen i Ollerup på Fyn | Foto: Tim K. Jensen / Ritzau Scanpix

Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat Mette Frederiksen fokuserede på velfærdssystemet i sin grundlovstale ved Demokratifestival på Gymnastikhøjskolen i Ollerup onsdag eftermiddag.

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fokuserede på økonomien i sin grundlovstale ved Metalskolen Jørlunde i Slangerup, blev hverken økonomi eller erhvervspolitik stort set nævnt i Mette Frederiksens tale.

Hun kom kort ind på, at tilliden til samfundets bærende institutioner skal genoprettes og henviste til Danske Banks hvidvasksag, mens mulige erhvervspolitiske tiltag blev berørt, da talen kom ind på klimaet.

Mette Frederiksen bad således om opbakning til, at man ikke længere bare taler om klimakrisen, men faktisk begynder at løse den.

"At vi får indført et forbud mod sprøjtning på offentligt areal, så vi passer på vores drikkevand. At vi får gjort noget ved madspild. At vi forøger det økologiske landbrug i Danmark. At vi sikrer mere havvind. At vi får lavet en klimalov med bindende mål og – vigtigst af alt – tager den grønne førertrøje på igen," sagde Mette Frederiksen i sin tale.

Løkke i grundlovstale: Pengene til velfærd falder ikke bare ned fra himlen 

Lars Løkke var med afstand den mest omtalte partileder i valgkampen 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier