PolicyWatch

Bendt Bendtsen: Danske politikere skal have fokus på energieffektivitet

Formanden for brancheorganisationen Synergi mener, at det er en stor fejl, at der ikke er mere fokus på energieffektivitet blandt danske politikere.

Det danske fokus i den grønne omstilling har været at få produceret grøn strøm, mens man til gengæld har glemt at få mere et mere effektivt energiforbrug.

Det siger Bendt Bendtsen, der i dag er formand for brancheorganisationen Synergi, til Børsen.

"Folketingsvalget har vist, at der er folkelig opbakning til klimasagen. Samtidig har vi nogle ekstremt stærke virksomheder, der kan levere den teknologi, der er brug for. Men vi mangler, at eksempelvis det offentlige går foran," siger han til avisen og peger på, at der blandt andet bør komme fart på implementeringen af det bygningsdirektiv, han selv var med til at forhandle på plads i sin tid som medlem af Europa-Parlamentet.

Ifølge en analyse fra analysehuset EA Energianalyse vil den grønne omstilling blive mindst 120 mia. kr. dyrere, hvis politikerne ikke begynder at fokusere på energieffektivitet.

Synergi er en nyoprettet brancheorganisation, der repræsenterer de fire virksomheder Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwool.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier