PolicyWatch

Forsker: Regeringsaftale giver massiv mulighed for udenlandsk arbejdskraft

Når regeringens aftale om udenlandsk arbejdskraft bliver implementeret, vil det blive langt lettere at hente folk fra både EU og tredjelande, vurderer en forsker.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Virksomheder skal kunne hente udenlandsk arbejdskraft fra EU eller tredjelande, hvis de kan dokumentere, at der er mangel på arbejdskraft. Det er bundlinjen i den nye regeringsaftale, og hvis det bliver indført, bliver det langt lettere for virksomhederne at hente folk fra udlandet, skriver Børsen.

Det mener i hvert fald Torben Tranæs, vismand og forskningsdirektør i Det nationale Forsknings- og analysecenter for Velfærd (VIVE).

"Det, jeg spærrer øjnene op over, er, at man tager hele det faglærte arbejdsmarked med, og at man i den her aftale lægger snittet således, at alle, der har en erhvervsfaglig uddannelse, kan få et arbejde her i Danmark, hvis virksomhederne kan dokumentere, at der er mangel på arbejdskraft," siger Torben Tranæs.

De Radikales finansordfører, Martin Lidegaard, bekræfter over for Børsen, at det skal være nemmere at hente udenlandsk arbejdskraft. Han kalder det "en port. Ikke en ladeport". Enhedslisten mener dog, at omfanget vil blive begrænset.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier