PolicyWatch

Minister vil give flere penge til forskning i grøn energi

Tendensen til at skære på dden offentlige støtte til forskning i vedvarende energi skal vendes, siger klima-, energi- og forsyningsministeren.

Foto: Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Der er flere penge på vej til forskningen i vedvarende energi. Det lover Dan Jørgensen (S), der er ny klima-, energi- og forsyningsminister ifølge Børsen.

"Vi kommer til at hæve vores grønne forskningsindsats markant. Det er kun blevet endnu vigtigere, efter at vi har sat 70 pct.'s målsætningen," siger Dan Jørgensen.

70 pct.-målsætningen er et løfte om, at Danmark skal skære 70 pct. af sine emissioner i 2030 sammenlignet med 1990. Står det til socialdemokraterne, skal der sættes 1 mia. kr. af om året, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år.

Dan Jørgensen tør dog ikke at love, at det bliver på den førstkommende finanslov, fordi han først skal finde et flertal for planen.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier