PolicyWatch

Minister efter stigende ledighed: Vi skal stadig opkvalificere flere danskere

Selvom ledigheden er steget fra 3,7 til 3,8 pct. mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard stadig, at der skal opkvalificeres flere danskere for at sikre nok arbejdskraft.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). | Foto: Thomas Borberg

Ledighedskøen er blevet en snas længere fra maj til juni. Her er der blevet 900 flere ledige, viser tal fra Danmarks Statistik.

Til trods for den stigende ledighed, der går fra 3,7 til 3,8 pct., mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at der skal gøres mere for at sikre nok arbejdskraft til danske virksomheder.

"Vi kan se, at ledigheden er steget lidt i juni, men samlet set er den stadig historisk lav. Vi har fortsat en unik chance for at sikre, at endnu flere får en fod ind på arbejdsmarkedet," udtaler Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Her er et af de vigtigste redskaber for denne regering opkvalificering. Vi ønsker at forbedre mulighederne for efteruddannelse, for har man kvalifikationerne, er man mindre følsom overfor nedgang i økonomien. Det handler for os om at investere i mennesker på den lange bane i stedet for kun at tænke kortsigtet og rekruttere massivt i udlandet."

Udover at få flere folk ind på arbejdsmarkedet lægger Peter Hummelgaard også op til, at miljøet på de danske arbejdspladser skal forbedres.

"Samtidig vil vi forbedre arbejdsmiljøet helt generelt, så man trygt og sikkert kan gå på arbejde. Og vi vil sikre, at flygtninge og indvandrere i højere grad arbejder, mens de er i Danmark. Det er alt sammen noget, vi ser frem til at tage fat på med Folketingets øvrige partier og arbejdsmarkedets parter," lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier