PolicyWatch

Beskæftigelsesminister forventer hurtig aftale om børnetilskud

Peter Hummelgaard regner med, at midlertidigt børnetilskud på 250-300 millioner kroner snart bliver til noget.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) regner med, at regeringen hurtigt kan lande en aftale med støttepartierne om et midlertidigt børnetilskud.

Det siger han efter onsdagens forhandlinger med De Radikale, SF og Enhedslisten om tilskuddet, der kommer til at udgøre 250-300 millioner kroner.

Det skal komme familier, der er berørt af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen, til gode.

"Når vi nu er enige om, at vi skal bruge de her penge på at hjælpe familierne, så skal vi bare finde den bedste måde at bruge dem (pengene, red.) på."

"Og det tror jeg, at vi meget snart lander en aftale om," siger Peter Hummelgaard.

De fire partier blev i det såkaldte forståelsespapir efter regeringsforhandlingerne i juni enige om at sætte op mod 300 millioner kroner af årligt til at hjælpe familier i nød.

Tilskuddet skal være gældende, indtil S-regeringens ydelseskommission er kommet med sit bud på, hvordan ydelser som integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet skal indrettes fremover.

Det skal ske senest næste sommer.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier