PolicyWatch

Østergaard stiller jobkrav til Frederiksen

Det er ikke nok at gøre regnebrættet op efter regeringsperioden. Initiativer, der reducerer beskæftigelsen, skal modsvares af modsatrettede tiltag hvert år, understreger Radikales formand Morten Østergaard.

Foto: Jakob Boserup

På tærsklen til et politisk efterår, hvor det bliver en af S-regeringens hovedprioriteter at sikre en tidligere tilbagetrækning for nedslidte grupper på arbejdsmarkedet, minder De Radikales formand Morten Østergaard om en central pointe fra rød bloks forståelsespapir: Initiativer, der måtte reducere beskæftigelsen, skal modsvares af andre tiltag, der som minimum øger beskæftigelsen tilsvarende.

Det skriver Børsen.

Ifølge Østergaard er det ikke nok, at regnebrættet først gøres op efter regeringsperioden. Tværtimod er det ved hver eneste finanslov finansminister Nicolai Wammens (S) opgave at sikre, at beskæftigelsen ikke svækkes, understreger Østergaard.

"Hvis regeringen tager et initiativ, som svækker beskæftigelsen, må den senest i forbindelse med finanslovsaftalen samme år kompensere for det. Vi skal kunne sige hvert eneste år, når vi fastlægger finanspolitikken, at den lever op til den forståelse, vi har," siger Morten Østergaard.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier