PolicyWatch

Usikkerhed om arveskat skaber utidige generationsskifter i virksomheder

S-regeringens politiske signaler om at arveskatten på virksomheder, der skifter generation, skal stige, har skabt helt ekstraordinær usikkerhed, lyder det fra partner hos advokatfirmaet Bech Bruun, Michael Serup.

Foto: Jens Dresling

De danske familieejede virksomheder ved, at reglerne for arveskat i forbindelse med generationsskifte vil ændre sig med den nye S-regering. Men de ved ikke præcis hvordan og de ved ikke præcis hvornår. En ting er sikkert – regeringens varsel om at øge bo- og gaveafgiften fra seks til 15 procent skaber nervøsitet.

Det skriver Berlingske.  

"Mange familier føler sig pressede til at beslutte et generationsskifte nu, selv om de måske ikke er klar til det. Jeg har siden, jeg blev uddannet jurist, beskæftiget mig med det her. Og det seneste par års usikkerhed om området er helt ekstraordinært," siger Michael Serup, der er partner hos advokatfirmaet Bech Bruun og har 30 års erfaring inden for området.  Han har aldrig oplevet så stor usikkerhed på dette skatteområde, som han ser nu, siger han til avisen. 

Det var SR-regeringen, der i 2015 ophævede den såkaldte formueskattekurs, der var et fast skematisk beregningsprincip for værdiansættelse af virksomheder ved generationsskifte inden for familien. Indtil da gjaldt der faste regler for værdiansættelse af familieejede virksomheder.

To år senere vedtog VLAK-regeringen en gradvis nedsættelse af arveafgiften for familieejede virksomheder fra 15 pct. til 5 pct. i 2020. Det er den sænkelse, S-regeringen nu vil rulle tilbage.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier