PolicyWatch

Måling: Venstre har mistet opbakning under august-uro

Venstre oplevede et af partiets værste kriser i august, hvilket kan have kostet på opbakningen til partiet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ordet "tidligere" er sat ind foran statsminister Lars Løkke Rasmussen i sjette afsnit.

For det gamle bondeparti Venstre har august en særlig betydning, fordi det dermed er høstsæson.

I partibøgerne vil august 2019 dog blive nedfældet som noget særligt på grund af formandsopgør, personstridigheder og generel uro i rækkerne.

Det kan have kostet på opbakningen til partiet ifølge en meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau.

Venstre står i dag til 22,6 pct. af stemmerne. Det er et fald på 2,8 pct.point, som partiet stod til for en måned siden, hvor uroen mere end ulmede.

Da den statistiske usikkerhed er på 2,5 pct.point, anses det for validt, at opbakningen er faldet, og det kan skyldes uroen i det gamle statsministerparti.

Uroen kulminerede, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og næstformand Kristian Jensen (V) begge trådte tilbage for nogle uger siden, da opbakningen til dem var forsvundet.

Siden har Jakob Ellemann-Jensen (V) meddelt, at han med manges udtalte opbakning stiller op som formand, mens Inger Støjberg (V) stiller op som næstformand.

Omkring 850 delegerede får mulighed for at stemme på et ekstraordinært landsmøde 21. september.

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier