PolicyWatch

Radikale vil hente arbejdskraft i Storbritannien

Usikkerheden ved brexit er en mulighed for at hente arbejdskraft i Storbritannien, mener De Radikale. Socialdemokraterne vil se tiden an.

Samira Nawa, beskæftigelsesordfører hos de Radikale | Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Mange EU-borgere ved endnu ikke, om de får lov til at blive i Storbritannien, når landet forlader EU. Det kan Danmark udnytte til sin fordel, mener De Radikale, der opfordrer til at bruge situationen til at hente noget af den arbejdskraft, virksomhederne mangler.

Det skriver Berlingske.

"Vi har i forståelsespapiret en klar aftale om, at vi skal have jobcentre i udlandet. Det er tidligere set, at andre EU-lande har forsøgt sig med jobcentre i Sydeuropa, men uden held. Derfor foreslår vi, at vi retter blikket mod Storbritannien. Ikke mindst i lyset af Brexit må der være noget arbejdskraft, der allerede har truffet beslutning om, at de vil til et andet land og arbejde," siger Samira Nawa, der er beskæftigelsesordfører for De Radikale.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) synes i udgangspunktet, det er en god idé at forsøge at hente arbejdskraft fra Storbritannien, men han har ikke tænkt sig at sætte en storstilet kampagne i gang lige med det samme.

Han mener nemlig, at hans rolle først og fremmest er at finde ud af, hvor stort behovet for udenlandsk arbejdskraft er.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier