PolicyWatch

Nyt udspil til bekæmpelse af skattesnyd møder hård kritik

Skatteminister Morten Bødskov har offentliggjort sit bud på, hvordan de såkaldte CFC-regler skal se ud fremover. Både DI og en professor kritiserer forslaget.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Regeringen har fremlagt sit forslag til, hvilke regler Danmark skal implementere for at leve op til EU's skatteundgåelsesdirektiv. For at leve op til direktivet skal Danmark have ændret de såkaldte CFC-regler - der skal forhindre skattespekulation på tværs af grænser - men forslaget møder hård kritik.

Det skriver Børsen.

"Hvis man sammenligner med det, der tidligere har været på bordet, så har man afbødet nogle af de mere alvorlige konsekvenser for virksomhederne. Men man er stadig fanget af, at man vil have bredere CFC-regler end alle de andre lande. Og den løsning, man finder frem til nu, ser ved første øjekast ud til at være ekstremt kompliceret for virksomhederne," siger Peter Koerver Schmidt, ph.d. og professor i skatteret ved CBS, til avisen.

Problemet er, at de danske regler vil komme til at favne bredere, end de gør i andre lande. Morten Bødskovs forslag omfatter alle virksomheder, der har datterselskaber i andre lande, mens de fleste landes regler kun omfatter datterselskaber uden nogen reel økonomisk aktivitet.

Jacob Bræstrup, der er skattepolitisk chef i Dansk Industri, siger til Børsen, at han forventer, at forslaget vil føre til ekstra byrder for virksomhederne, hvis det bliver indført i sin nuværende form.

Som PolicyWatch tidligere har beskrevet, fik Danmark en rykker fra EU-Kommissionen tidligere på sommeren, fordi direktivet til bekæmpelse af skattesnyd ikke var implementeret fuldt ud.

Det skyldtes, at den tidligere regering måtte opgive at blive færdig med en ny formulering af CFC-reglerne, inden folketinget skulle på valg.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier