PolicyWatch

Bred enighed på Christiansborg om grøn jordfordelingsaftale

Partierne bag tørkepakken og regeringen har afsat 150 mio. kr., som startskud til en grøn multifunktionel jordfordeling.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen og aftalepartierne bag tørkepakken er blevet enige om en ny model for multifunktionel jordfordeling, som skal gavne både klima, natur og de danske landmænd. Her kan de danske kommuner søge om at få dækket udgifterne til jordfordelingen.

Den politiske aftale løber op i 150 mio. kr., som er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord kan blive omfordelt. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

Projektet skal levere på tre udvalgte nationale interesser, der vil gavne den grønne omstilling. Samtidig er landbrugsdistriktudviklingen også i fokus.

"Vi har sammen med regeringens støttepartier en målsætning om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 pct. i 2030. her spiller landbruget en afgørende rolle, og netop jordfordelingen, som muliggør udtagning af kulstofrig jord af drift, kan blive et vigtigt instrument til at nå vores ambitiøse mål. Aftalen skal sikre os praktiske erfaringer til det videre arbejde med en større jordreform, og nu kan vi komme i gang," siger fødevareminister Mogens Jensen.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier