PolicyWatch

Nyt forslag om arveafgift får halvkold modtagelse

Pudevirksomheden Fossflakes frygter stadig at måtte lukke, selv om erhvervsminister Simon Kollerup forsøger at komme virksomhederne i møde i sagen om arveafgiften.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det er ikke nok, at en højere arveafgift bliver fordelt over flere år, som erhvervsminister Simon Kollerup ellers har foreslået. Det siger Adam Foss, der ejer pudevirksomheden Fossflakes, til Berlingske.

"Man får jo uanset hvad en gæld, som man ellers ikke ville have, og som man ikke kan betale. Det betyder, at det ville blive sværere at drive virksomheden mod vækst og fremtid. Det er simpelthen et tegn på, at regeringen befinder sig meget, meget langt væk fra erhvervslivet," siger han til avisen.

Meldingen kommer, efter Simon Kollerup luftede ideen om at gøre det muligt for alle at sprede tilbagebetalingen af arveafgiften ud over flere år for at imødekomme nogle af de klager, der har været over, at det vil blive dyrt for virksomhederne, hvis arveafgiften bliver sat tilbage til 15 pct.

Dansk Industri, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri samt Landbrug & Fødevarer siger alle til Berlingske, at Simon Kollerups forslag er et godt udgangspunkt for diskussion om arveafgiften.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier