PolicyWatch

Medie: Regeringen vil sende ekstraregning på en halv milliard kroner til erhvervslivet

Regeringen vil i sit finanslovsudspil præsentere et forslag, der betyder, at landets arbejdsgivere kan se frem til en ekstraregning for længerevarende sygemeldte medarbejdere, erfarer Børsen.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Regeringen vil onsdag præsentere sit finanslovsudspil, og det vil indeholde en ekstraregning på 500 mio. kr. til landets arbejdsgivere for længerevarende sygemeldte medarbejdere.

Det erfarer Børsen.

Regningen på 0,5 mia. kr. skyldes, at regeringen foreslår, at arbejdsgiverne fremover først kan få refusion i form af sygedagpenge for længerevarende sygemeldte medarbejdere efter 40 dage. I dag kan arbejdsgiverne få tilskuddet efter 30 dage.

Finansminister Nicolai Wammen (S) afviser at be- eller afkræfte planerne overfor Børsen inden regeringens præsentation onsdag.

Adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, meldte tidligere tirsdag ud, at han frygtede ekstraregningen.

"Hvis der kommer sådan et forslag fra regeringen, svarer det jo grundlæggende til, at man indfører en ekstra skat på det at have medarbejdere ansat, og der vil være tale om en målrettet skat på medarbejdere, der har en højere risiko for at blive syge i længere tid," sagde Jacob Holbraad til PolicyWatch.

Overblik: Erhvervslivet er klar til at indfri klimamål 

Frederiksen: Erhvervslivet har overhalet Christiansborg i den grønne omstilling 

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier