PolicyWatch

Kulturen i spil til at få flere penge i forhandlinger om finansloven

Op til forhandlingerne om næste års finanslov har regeringen penge i baghånden, som bl.a. kan gå til kulturområdet.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Der kan komme flere penge til kulturområdet i 2020, end der er lagt op til i regeringens forslag til næste års finanslov. Det skriver Altinget.

I forslaget er der nemlig lagt en forhandlingsreserve på 2,1 mia. kr. ind. Og det er regeringens ønske, at midlerne skal gå til "velfærd, herunder minimumsnormeringer, til uddannelse, til grønne prioriteringer og til kultur".

Det såkaldte omprioriteringsbidrag, som siden 2016 har dikteret besparelser på 2 pct. årligt på bl.a. kulturområdet, og som i 2020 bliver sløjfet for kunstneriske uddannelser og folkehøjskoler, vil ifølge altinget udgøre 50 mio. kr. på kulturområdet næste år.

"Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at et regeringsparti og tre støttepartier, der alle er gået til valg på at stoppe nedskæringerne på kulturen, skulle videreføre besparelserne. Det ville give os et alvorligt troværdighedsproblem," siger Zenia Stampe, kulturordfører for De Radikale, til Altinget.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier