PolicyWatch

Partier ser forskelligt på luftfartsselskabers klimaforslag

Dansk Luftfart foreslår at indføre en national klimaafgift på flyrejser fra Danmark. Men det forslag giver Venstre ikke meget for. Ifølge partiet vil det have en mindre betydning i den samlede klimaindsats. Dansk Folkeparti ser mere positivt på det grønne forslag.

Den danske luftfartsbranche vil oprette fond, der skal støtte forskning i grønne løsninger til luftfart. I Folketinget har en række partier foreslået flyafgifter, mens SAS foreslår 20-30 kroner per billet. | Foto: Andreas Haubjerg

Dansk Luftfart, der blandt andet repræsenterer Københavns Lufthavne, Billund Lufthavn og SAS foreslår, at sætte nationale klimaafgifter på alle flyrejser fra Danmark. Men det klinger ikke godt i Venstres ører. Dansk Folkeparti ser dog mere åbent på forslaget.

Organisationens forslag lyder konkret, at pengene årligt skal gå til en fond, som skal indsamle i alt 250 til 300 mio. kr., hvilket svarer til en afgift på 16,50 kr. pr. flybillet. Men det forslag er Venstres klimaordfører, Thomas Danielsen, ikke imponeret over.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier